Husbrand: Mand i livsfare

En optænding i brændeovnen endte fatalt for en 93-årig mand fra Buresø. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Torsdag klokken 00.38 indløb der en alarm om brand i mandens hus på Langdyssen i Buresø, og der blev sendt politi og ambulance til stedet. Det fortæller vicepolitikommissær ved Nordsjællands Politi Erling Kjær.

Manden ville tænde op i sin brændeovn, men da han åbnede lågen, blæste der gløder ud på nogle aviser og briketter, der lå ved ovnen. Der stak ild i briketterne, og i forsøget på at slukke flammerne, faldt manden hen over flammerne og blev forbrændt på den nederste del af kroppen. Han kravlede ind i sin seng, hvor han fik ringet 112. Da brandvæsenet dukkede op, var huset helt fyldt med røg, og brandfolkene kunne høre råb om hjælp inde fra huset.

Røgdykkere gik ind efter manden, der lå på sin seng, og uden for huset ydede de førstehjælp til den 93-årige.

Den tilskadekomne mand blev først kørt til Hillerød Hospital, men blev hurtigt overført til traumecenteret på Rigshospitalet.

Den seneste melding fra traumecenteret klokken 05.45 lød på, at manden er forbrændt på mere end 30 procent af sin krop, og at det ikke er sikkert, han overlever. De pårørende er underrettet.

De materielle skader begrænser sig til et område på 30 gange 30 centimeter foran brændeovnen i mandens hus, hvor gulvet er brændt af, oplyser Nordsjællands Politi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere