Hurtigere dom i tilståelsessager

Retten i Hillerød vil sætte flere kræfter ind på at få tilståelsessager hurtigere gennem systemet. Lige nu er sagsbehandlingstiden for lang i forhold til målsætningerne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Retten i Hillerød vil i år sætte ekstra ind på at behandle tilståelsessager hurtigere. Mens retten lever op til målsætningen for sagsbehandlingstider, når det gælder eksempelvis volds- og voldtægtssager, går det straks sværere med tilståelsessagerne.
Ifølge rettens målsætning, som er fastsat af politikere og Domstolsstyrelsen, skal 62 procent af alle tilståelser udløse en dom inden for to måneder.
I 2009 var det dog kun 31,5 procent af sagerne, der var færdigbehandlede på den tid.
- Det kan virke uforståeligt, at vi ikke lever op til målene for tilståelsessager. Vi har helt klart en udfordring her, som vi skal have fokus på i år.
- Vi vil sætte flere ressourcer af til at få tilståelsessagerne afviklet, og de kommer selvfølgelig til at gå fra andre sager, siger byretspræsident Bjarne Bjørnskov Jensen.
Han nævner, at en mulighed kunne være at flytte ressourcer fra de civile sager til tilståelsessagerne for at få dem hurtigere gennem systemet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik