Hunde bliver klemt af boligkrisen

Især hunde må betale prisen i krisetider, når huset skiftes ud med en lejebolig, hvor det ikke er tilladt at holde - eller er plads nok - til de firbenede kæledyr. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et tvangssalg af boligen, som i den økonomiske krisetid er blevet for dyr at sidde i, kan i bogstaveligste forstand koste en hund.
Ifølge Hillerød Internat, der får indleveret dyr fra hele Nordsjælland og store dele af københavnsområdet, er der en klar sammenhæng mellem antallet af indleverede hunde og situationen på boligmarkedet. For når huset skiftes ud med en billigere lejebolig, bliver hunden i stigende grad afleveret på internatet, da der enten ikke er plads til den eller tilladt at have den i de nye omgivelser.
- Vi fører ikke statistik over det, men det sker nok cirka en gang om ugen. Det står i skærende kontrast til tidligere, hvor vi måske kun kunne opleve det et par gange om året, siger internatsleder Mads Jørgensen.
Internatet spørger til baggrunden for indlevering, og de fleste skammer sig over at skulle opgive den trofaste følgesvend.
- Folk er i forvejen smadret af et tvangssalg, og så skal de også aflevere deres kæledyr, hvilket er dobbeltskadeligt, siger Mads Jørgensen.
Internatslederen mener derfor, at boligforeningerne i højere grad skulle åbne op for husdyrene, når de fastsætter reglerne for husdyrhold. I Dyrenes Beskyttelse, som internatet hører under, kender dyrlæge Lotte Brink også til problematikken fra andre steder i landet, men organisationen har ikke lavet nogen undersøgelse af det.
- Jeg tror kun, det er toppen af isbjerget, vi ser. Jeg tror, at der er mange, der ikke vil sige det, fordi de skammer sig, fordi de ikke har råd til at holde dyr. De er jo nærmest en del af familien, siger Lotte Brink.
Der er intet i Lejeloven om husdyrhold, og det er derfor op til hver enkelt boligforening at vedtage reglerne for husdyrhold. KAB er en af de store spillere på markedet og administrerer blandt andet alment og kommunalt boligbyggeri i Nordsjælland. Kundechef Margrete Pump har dog ingen intentioner om at ændre på systemet.
- Det er rigtigt mange steder, hvor der er husdyrhold, så man kan have en hund eller en kat, men det er noget, som vi synes er en rigtig god ting, at man kan beslutte i hver lokalafdeling, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere