Humlegården fratog dødssyg pige morfin

Læger kritiserer på det kraftigste, at det alternative behandlingssted Humlegården behandler børn, som er alvorligt kræftsyge, skriver Ekstra Bladet.

I 2010 ankom en kræftsyg nu afdød norsk pige på 12 år til Humlegården med sin familie. Her fik hun behandling uden smertestillende morfin, hvilket fik førende børnekræftlæger til at klage til Sundhedsstyrelsen.

- Det er sjældent, jeg er så bastant, men behandling af børn med kræft hører ikke til på Humlegården. Der er hverken ekspertise i forhold til kræftsygdomme eller behandling af børn, siger klinikchef og overlæge dr.med. Karen Vitting Andersen på BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet, til Ekstra Bladet.

I klagen, som hun sendte sammen med overlæge i børneonkologi, Birgitte Lausen, står der, at det er uforsvarligt, at børn med en uhelbredelig kræftsygdom ophører med at tage smertestillende behandling med morfin på Humlegården.

Ekstra Bladet har spurgt ledende kræftlæge på Herlev Hospital, Lisa Sengeløv, hvad det kan betyde for en uhelbredelig kræftsyg pige at få frataget sin morfin.

- Det kan medføre ulidelige smerter. Har man brug for morfin, så har man så kraftige smerter, at det påvirker hele ens dagligdag og ens evne til at fungere, siger hun.

Cheflæge på Humlegården Finn Skøtt Andersen påpeger i en mail til Ekstra Bladet, at den norske pige og hendes familie har været meget glade for behandlingen. Samtidig påpeger han, at Humlegården giver nødvendig smertestillende behandling.

- Vi behandlede ikke Suzanne med kemoterapi, men udelukkende med lindrende naturmedicin.

- Naturligvis giver Humlegården altid en nødvendig smertebehandling, hvis dette er indiceret  - også med morfin, siger Finn Skøtt Andersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere