Human er ungarnsk erhvervsminister i to dage

For mange er politisk EU-stof kedeligt og meget uforståeligt, men for 200 unge er weekenden blevet brugt på at diskutere EU-politik på Christiansborg.

På Christiansborg giver Human Bostani Nezhad den som Ungarns erhvervsminister.

- Altså, jeg tænker, at det er et rollespil, og selvfølgelig skal jeg repræsentere, Ungarn som Ungarn. Det kan godt være, jeg er uenig med ungarns politik, men jeg bliver nødt til at repræsentere dem.

quote Jeg tænker, at det er et rollespil, og selvfølgelig skal jeg repræsentere, Ungarn som Ungarn. Det kan godt være, jeg er uenig med ungarns politik, men jeg bliver nødt til at repræsentere dem.

Human Bostani Nezhad, 8. Klasseselev, Peder Lykke Skolen

Til daglig går han i 8. klasse på Peder Lykke Skolen på Amager. Men i dag gik han til forhandlinger med EUs andre erhvervsministre på Christiansborg.

- Jeg vil altid være tilhænger af demokratiet. Jeg synes demokratiet er den eneste og bedste mulighed for at have en styreform.

I 7. klasse blev han formand for elevrådet, han har meldt sig ind i DSU. Og senest har han så nu brugt hele weekenden på at deltage i  rollespillet "Ungdommens EU-topmøde" på Christiansborg.

Deltagerne er fra 14 til 25 år - og Human er altså en af de absolut yngste. 14 år og med visioner for fremtiden.

- Jeg har en drøm om at indtræde i politik og ikke mindst ændre verden.

Store, men vigtige emner

Et af dagens emner var et Europæisk Arbejdstilsyn. Og fra Ungarns side var argumentationen, at:

- Vi synes, det stadig er op til landet selv at bestemme, hvordan arbejdsmiljøet skal være. Det er anden dag, vi er i gang i dag, så jeg har lige som lært metoden om, hvordan vi skal gøre det, siger Ungarns Erhvervsminister - i dag bedre kendt som 14-årige Human Bostani Nezhad fra Amager.

quote Vi har brugt mange timer på at mødes sammen og diskutere forskellige forslag, og mange af dem, de er faktisk bare blevet forkastet.

Human Bostani Nezhad, 8. Klasseselev, Peder Lykke Skolen

Et andet emne i weekendens EU-event på Christiansborg for skoleeleverne var social ansvarlig handelspolitik. Også her spillede Ungarn og Human en rolle i forhandlingerne. 

Vi handler meget med USA og ikke mindst Kina. Derfor er det vigtigt, at der ikke kommer flere restriktioner på det område, siger Human Bostani Nezhad.

Selvom EU-politik kan være svært og uoverskueligt for de fleste, så lærte de til dagligt interesserede også noget nyt ved weekendens forhandlingsbord: 

- Det er helt klart, hvor lang tid møderne tager. Vi har brugt mange timer på at mødes sammen og diskutere forskellige forslag, og de forslag; som blev lagt først, ja mange af dem, de er faktisk bare blevet forkastet, siger Human.

Men det er hans kærlighed til politik ikke:

- Det kan det være, at et forslag, som jeg er kommet med, bliver stemt ned. Men sådan er det. Sådan er demokrati.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere