Hovedstadens cyklister kører uforsvarligt

De triller over for rødt lys, kører rundt på fortove og hjuler af sted mod færdselsretningen.

Foto: TV2/Lorry

Og de gør det i en sådan grad, at det både er til fare for dem selv og for andre.

En undersøgelse, som You-Gov har foretaget for metroxpress, viser, at over halvdelen af københavnerne mener, at deres cyklende medborgere enten 'i høj grad' eller 'i meget høj grad' kører uforsvarligt.

Problemet forårsages især af en lille gruppe, som skaber utryghed i trafikken, mener Cyklistforbundet:

»Der er nogle cyklister i København, som helt tydeligt kører råddent og uden hensyn. Det er et mindretal, men de er desværre meget synlige, og det skaber utryghed og giver en negativ image-effekt for alle cyklister,« siger kommunikationschef Frits Bredal, som dog slår fast, at København overordnet er en sikker cykelby.

»Man skal huske på, at vi har 150.000 cyklister på gaderne hver dag. Og i forhold til det, så sker der meget få alvorlige ulykker. Det er bemærkelsesværdigt.«

Kabell: Vi skal have bedre cykelruter og fremkommelighed

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er bekendt med problemet, men lægger også vægt på, at det er et mindretal, som skaber utryghed for alle andre cyklister.

Han vil undgå den dårlige cykelopførsel med adfærdskampagner og bredere cykelstier:

»En del af den dårlige opførsel skyldes kapacitetsproblemerne. Når man trænges, så vil der være en tendens til, at man skærer et hjørne eller ikke opfører sig, som man burde. Så vi skal have bedre cykelruter og bedre fremkommelighed. Det vil skabe en bedre cykelkultur,« siger han til metroxpress.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik