Hovedstadens boligpriser løber fra de andre

Lejlighederne i og omkring hovedstaden stiger mere i pris end andre steder, viser nye tal.

Priserne på fast ejendom i hovedstadsområdet løber fra det øvrige Danmark.

Prisen på lejligheder i Region Hovedstaden er fra andet kvartal 2013 til andet kvartal i år steget med 10,8 procent, mens de øvrige regioner havde prisstigninger på mellem 1,9 og 6,5 procent.

For enfamiliehuse steg priserne på landsplan i perioden med 3,3 procent. I Region Hovedstaden lå stigningen på 4,9 procent, mens prisstigningerne i de øvrige regioner lå på et lavere niveau end for ejerlejligheder, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Boligmarkedet er forsat ramt af store geografiske forskelle. Det er ikke unaturligt, at metropolerne er et skridt foran det øvrige boligmarked, men det, vi mangler, er, at aktiviteten fra de store byer forgrener sig ud til resten af boligmarkedet, siger Mette Bjarnholt, seniorøkonom i BRFkredit.

- Den normale fødekæde på boligmarkedet tilsiger nemlig, at når vi får gang i lejlighederne, som tilfældet er nu, vil det langsomt trække ud i enfamiliehusene og derefter videre til det øvrige boligmarked, siger hun.

Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, siger, at fremgangen på boligmarkedet skal ses i lyset af den generelle økonomiske bedring og de ekstremt lave renter.

Han påpeger, at et gennemsnitligt hus i øjeblikket koster 1.961.000 kroner, mens en gennemsnitlig lejlighed koster 1.953.000 kroner. Husene er dyrest i Region Hovedstaden, hvor prisen er cirka tre millioner kroner, mens et hus i Region Nordjylland i snit koster 1.356.000 kroner.

- Den store prisforskel er i vid udstrækning en konsekvens af de lave renter. Så længe renterne er lave, er den løbende udgift ved at bo i København ikke ret meget større end den løbende ydelse ved at bo udenfor hovedstadsområdet, siger Steen Bocian.

Danske Bank regner med, at prisvæksten på boligmarkedet kommer til at fortsætte over de kommende år, men ikke i et højt tempo.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere