Hovedstaden kræver kulfri varme

Kommuner, der repræsenterer over en million indbyggere i hovedstaden og på Østsjælland, går nu til energiproducenten DONG Energy med et helt entydigt krav om, at varmen til København og 15 andre store kommuner i omegnen bliver produceret uden brug af kul, skriver Berlingske Tidende onsdag.

Med kravet fra de store storkøbenhavnske varmekunder er der lagt op til den hidtil mest omfattende enkeltstående omstilling til CO2-neutral varmeforsyning i Danmark. Kravet skal bidrage til, at København opnår målet om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.
»Hvis vi skal nå det mål, nytter det ikke noget, at DONG fyrer med kul på Avedøreværket, der forsyner København og omegn med varme,« siger miljøborgmester i Københavns Kommune Bo Asmus Kjeldgaard (SF).
Han er formand for Centralkommunernes Transmissionsselskab I/S (CTR), der omfatter kommunerne København, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe og Tårnby. CTR har rejst kravet over for DONG Energy sammen med kraftvarmeselskabet VEKS, der ejes af 11 store omegnskommuner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere