Hospitalsplan skal klare overbelægning

Overbelægning: Ledelsen på Hillerød Hospital har nu med succes afprøvet en plan, der skal gøre op med akut overbelægning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter omfattende kritik fra blandt andet sygeplejerskerne har ledelsen på Hillerød Hospital nu skruet en plan sammen for at komme problemerne med overbelægning til livs.

- I går (mandag, red.) var der 21 procent overbelægning klokken 13.30, hvorefter vi havde et møde, og klokken 16.30 havde vi sænket overbelægningen, siger Bente Ourø Rørth, vicedirektør på Hillerød Hospital.

Planen blev afprøvet for første gang, siden arbejdet med den begyndte mellem jul og nytår. Den går i sin enkelhed ud på at få nedskrevet samtlige procedurer, der træder i kraft, når overbelægningen er henholdsvis over 11 og 20 procent. Ifølge vicedirektøren sikrer de nedskrevne retningslinjer ekstra mandskab, mad og tøj på hospitalet, hvilket hidtil har givet forsinkelser.

- Men det her er jo lidt en force majeure-situation. Sideløbende arbejder en gruppe med løsninger til, at lignende situationer ikke gentager sig næste år, siger Bente Ourø Rørth.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere