Hospitalspatienter og pårørende høster parkeringsbøder

Kører du til Rigshospitalet for at føde eller besøge et sygt familiemedlem, koster det dig ikke nødvendigvis kun benzin.

De københavnske bilister høster nemlig stribevis af parkeringsbøder i gaderne omkring hospitalet. Det viser tal, P4 København har fået aktindsigt i.

Alene sidste år indkasserede bilisterne på Juliane Maries Vej, hvor fødemodtagelsen blandt andet ligger, bøder svarende til 1.972.170 kroner. Til sammenligning blev der på hele Jagtvej uddelt bøder svarende til 467.160 kroner.

Situationen ærgrer Gunnar Theis Hansen, der er chef for Rigshospitalets Servicecenter.

- Det drejer sig jo om mennesker, som er i en i forvejen svær og stresset situation. Så det synes jeg er rigtigt ærgerligt og beklageligt, og vi ville ønske, vi kunne hjælpe de her mennesker, siger han til DR P4 København.

Derfor er Rigshospitalet sammen med Københavns Kommune i gang med at etablere 650 nye parkeringspladser i en parkeringskælder under hospitalet.

De nye parkeringspladser vil dog primært være forbeholdt hospitalets personale, og derfor mener Gunnar Theis Hansen ikke, at det vil løse parkeringsproblemerne.

- Vi ville meget gerne have rådighed over vejene, så vi kunne styre parkeringsforholdene og tilgodese patienter og pårørende, siger han til DR P4 København.

Det afviser Københavns Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (Enhedslisten).

- Jeg synes, at Rigshospitalet skal bruge sine penge på læger og sygeplejersker i stedet for at opkøbe veje i nærområdet, siger han til DR P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere