Hospitaler kan miste 400 millioner

Rigshospitalet må indrette sig på færre patienter og dermed færre penge, når Region Sjælland senere i år begynder at sende flere patienter til Odense Universitetshospital. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Region Hovedstaden skal som følge af en aftale mellem Region Sjælland og Region Syd i værste fald ud at finde 400 millioner kroner ved næste budgetforhandling, fordi Rigshospitalet fremover vil få færre patienter henvist fra Region Sjælland.

Allerede sidste år indgik Region Sjælland og Region Syd en aftale om, at patienter fra Sjælland kunne behandles på Odense Universitetshospital. Frederiksborg Amts Avis erfarer, at Region Hovedstaden og Region Sjælland nu er tæt på at underskrive en ny samarbejdsaftale, som cementerer en mindre aktivitet på Rigshospitalet.

- Konsekvensen af samarbejdet mellem Sjælland og Region Syd er, at Region Hovedstaden skal ud at finde 400 millioner kroner, når det slår fuldt igennem i 2012. Det er katastrofalt i en situation, hvor vores hospitaler netop er ved at få styr på økonomien. Det er en tikkende bombe under deres økonomi, siger gruppeformand Per Tærsbøl (K).
Han mener, patienttrafikken over Storebælt er med til at svække regionernes hospitalsplaner.

Sagen har været behandlet på et lukket møde i Region Hovedstadens forretningsudvalg - og en lignende sag er på dagsordenen i Region Sjælland i dag.

Regionrådsformand Vibeke Storm Rasmussen vil ikke bekræfte, at en aftale er tæt på.

Hun siger, at de to regioner arbejder på en model for det fremtidige samarbejde. Og hun er ikke sikker på, at hovedstadens budgetudfordring til efteråret bliver helt så stor som 400 millioner kroner.

- Nu ligger der jo en Storebæltsbro, så jeg kan godt forstå, at man fra Sjælland kigger til Odense. Og det er klart, at hvis vi får færre patienter, så må vi også reducere vores kapacitet. Men jeg er langt fra sikker på, hvor stor en reduktion bliver. Dels er der jo frit valg på en lang række behandlinger, og dels så vil der være ting, som kun kan foretages på Rigshospitalet. For mig er det afgørende, at Rigshospitalet fortsat vil have patienter nok til at kunne fungere som højt specialiseret behandlingssted og et verdensklassehospital i Øresundsregionen. Og det vil det kunne, siger hun.                      

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lundtoftegade nørrebro

København skyder millioner i ansigtsløft til særlige områder på Nørrebro og Amager

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere