Hospitaler gamblede med nyansættelser

Tre hovedstadshospitaler, der nu må fyre medarbejdere, gamblede sidste år og ansatte flere hundrede nye medarbejdere, uden at der var dækning for lønudgifterne.

Tre hospitaler i hovedstadsregionen har op til de store fyringsrunder ansat hundredvis af nye medarbejdere, uden at der var dækning for det på deres lønbudgetter.

Både Herlev, Frederiksberg og Hvidovre hospitaler rekrutterede sidste år nye medarbejdere i håb om, at antallet af undersøgelser og behandlinger af patienter kunne øges. Men alle tre steder slog satsningen fejl og førte i stedet til et underskud på 300 millioner kroner. Det skriver Berlingske Tidende.

Alene Herlev Hospital hyrede 500 flere ansatte, end der var penge til på lønbudgettet, for at opnå en betydelig meraktivitet i de kliniske afdelinger. Men satsningen mislykkedes, fremgår det af en redegørelse, hvor også direktionerne på Frederiksberg og Hvidovre hospitaler forklarer, at et stort antal nyansættelser ikke blev honoreret med den forventede meraktivitet.

Venstres gruppeformand i Region Hovedstaden, Bent Larsen, siger, at det står i skærende kontrast til meldingerne om, at cirka 400 medarbejdere skal fyres som tak for at have løbet stærkere.

Han mener, at regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) burde tage ansvaret for det økonomiske rod og gå af som formand.

Vibeke Storm Rasmussen afviser at træde tilbage, men siger, at hun tager den del af ansvaret, der ikke vedrører regeringens sparekrav.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere