Hospitaler foreslår selv en lukning

En snarlig lukning af et af Nordsjællands to nærhospitaler i Helsingør og Frederikssund er ikke kun et politisk rygte. Direktionerne på Hillerød og Frederikssund Hospital har foreslået Region Hovedstaden at fremskynde en fusion mellem afdelinger på akuthospitalet i Hillerød og nærhospitalerne for at udnytte personale og andre ressourcer bedre.

Størst vil gevinsten ifølge hospitalernes direktioner være, hvis man lukker et af de to nærhospitaler og fordeler personalet på de to resterende adresser. Det fremgår af det fælles høringssvar til Region Hovedstadens administration fra de to hospitaler, som Frederiksborg Amts Avis er i besiddelse af.

Hidtil har det været planen, at de to nærhospitaler i Helsingør og Frederikssund først lukker, når et nyt superhospital står klar i Hillerød i 2020. Men i løbet af 2011 har hospitalsstrukturen i Nordsjælland været udfordret af, at mange flere akutte patienter søger mod Hillerød, og at Helsingør Hospital har set patienterne forsvinde.

I efteråret advarende Helsingørs hospitalsdirektør Anne Hertz Rose således regionen om, at hospitalets patientgrundlag, som udgøres af borgerne i Helsingør, Fredensborg og Hørsholm, er faldet markant og har nået en nedre kritisk grænse med hensyn til effektiv ressourceudnyttelse.
- Beredskabet er reduceret til et minimum og sengemassen så lille, at de mindste ændringer i patientindtaget giver store udfordringer, skrev hun ifølge Frederiksborg Amts Avis dengang.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

panum instituttet

Nu skal duerne skydes

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere