Hospitaler får hjælp til misbrugere

Patienter, der pludselig sidder og fixer i sengen, insisterer på at medbringe deres hunde på stuen eller har så store abstinenser, at de bliver aggressive. Kontakten mellem hospitaler og stofmisbrugere giver ofte problemer, især hvis personalet ikke har kendskab til misbrugsmiljøet på forhånd. Derfor opruster hospitalerne i Hillerød og Herlev fra næste år med hver sin socialsygeplejerske rettet mod patienter, der også er misbrugere, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Region Hovedstaden har netop gjort et forsøgsprojekt med en socialsygeplejersker på Bispebjerg og Hvidovre hospital permanent - og udvidet ordningen til samtlige regionens akuthospitaler. Projektleder og socialsygeplejerske Nina Brünes, der har arbejdet som gadesygeplejerske i København, fik her ideen til socialsygeplejeskerne.

- Det går ofte galt i mødet med patienten, fordi man ikke taler samme sprog, og hospitalet ikke forstår stofmisbrugernes liv. For eksempel har jeg oplevet en patient, som skulle indlægges på grund af bylder på hjernen.
Men det ville han absolut ikke, for hvem skulle så sørge for hans hund, fortæller Nina Brünes til Frederiksborg Amts Avis.

Socialsygeplejersker, der kender tilbuddene til stofmisbrugere, alkoholikere og hjemløse, kan både hjælpe patienterne under indlæggelsen og efter udskrivelsen ved at formidle kontakt mellem hospitalerne og det øvrige system.

Deres tilgang til patienterne gør dem også i stand til at aflaste det almindelige personale i hverdagen og skabe mere tryghed på afdelingene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik