Hospital afskediger akutlæger

Herlev Hospital dropper ambitiøs plan om at have specialuddannede akutlæger til tage imod de akutte patienter, der kommer til hospitalet. Ordningen, hvor Herlev ellers har været foregangshospital, er droppet frem til 2016. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Herlev Hospital udskyder nu en ambitiøs plan om at lade specialuddannede akutlæger stå for den første vurdering og behandling af alvorligt syge patienter, der kommer ind til hospitalet. Det sker efter kun fire måneders drift, hvor ambitionen var at hæve niveauet i akutbehandlingen.
Fire læger, der er efteruddannet til akutlæger, er netop blevet opsagt og en femte stilling bliver ikke besat. Tilbage er kun en enkelt læge, og akutmodtagelsen må gå tilbage til en model, hvor akutmodtagelsen skal trække på speciallæger fra hospitalets andre afdelinger.
- Det er ikke den vej, vi gerne vil, men det vi er nødt til på grund af, at det er ikke har været muligt at rekruttere læger nok til 24 timers vagtdækning året rundt. Samtidig er de fysiske forhold ikke gode nok til, at patienterne kan blive på akutmodtagelsen til observation. Der bliver først plads i 2016, når en ny fælles akutmodtagelse står klar, siger hospitalets kommunikationschef, Jens-Peter Wehlitz.
Herlev Hospital er områdehospital for borgere i blandt andet Furesø, Egedal og Rudersdal, og hospitalets akutenhed blev etableret 1. februar med intentionen om at opbygge en selvstændig lægestab inden for fagområdet akutmedicin. I stedet går hospitalet tilbage til en model, som også kendes fra de fleste andre hospitaler, hvor akutte patienter bliver modtaget og vurderet af sygeplejersker, som kan trække på lægelig ekspertise fra hospitalets øvrige afdelinger.
Formanden for Dansk Selskab for Akutmedicin, læge Dan Brun Petersen, ser fyringen af speciallægerne som et stort tilbageskridt for de akutte patienter.
- Fyringerne skal vel ses i lyset af en trængt økonomisk situation, men timingen er ekstraordinær dårlig; Ugeskrift for Læger har netop trykt artiklen om, at de yngste læger modtager og behandler de akutte patienter med meget lidt supervision. Status er, at man i de fleste skadestuer og modtagelser ikke har oplevet de store ændringer. Nogle få steder forsøger man heldigvis at opgradere kompetencerne i akutafdelingerne, men det er åbenbart ikke længere ambitionen på Herlev Hospital, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere