Hospice sendte dødssyg på plejehjem

Arresødal Hospice tvangsflyttede en dødssyg, kræftramt kvinde til et almindeligt plejehjem, fordi de mente, hun havde måneder igen. Kvinden døde 10 dage efter, og nu kører hendes datter en sag mod hospice. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det var meningen, at opholdet på Arresødal Hospice skulle give den 66-årige Anna Sonja Tjørved Nielsen en rolig sidste tid, efter lægerne havde sagt, at hendes hjernetumor var uhelbredelig. I stedet blev oplevelsen et mareridt.
Efter et kort ophold besluttede de på Arresødal Hospice nemlig, at den dødssyge kvinde var frisk nok og kunne leve måneder endnu. Derfor skulle hun flyttes på et almindeligt plejehjem, selv om datteren bad dem om at lade hende blive.
På plejehjemmet var de noget chokerede over at modtage kvinden, der straks fik døgnvagt på, fordi hende sygdom var så fremskreden.
- Så kontaktede vi Arresødal Hospice for at høre, om hun ikke kunne komme tilbage, men det afviste de, og pladsen var allerede givet til en anden, siger Maria Olsen - Anna Sonja Tjørved Nielsens datter - der nu har sendt en formel klage til patientombudet over behandlingen.
Af samme grund ønsker lederen af Arresødal Hospice, Anne Dorthe Hansen, ikke at udtale sig om den konkrete sag, så længe den er under behandling.
- Men generelt kan jeg sige, at det altid er beklageligt, når der er nogen, der føler, at de ikke er blevet ordentligt behandlet. Vi vurderer ud fra et skøn, og så er det godt, at der er en uafhængig central instans, der kan behandle klagen, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere