Hørsholm tromlet i asylcentersag

Uden at informere Hørsholm Kommune har Forsvars- og Justitsministeriet de seneste måneder været i gang med en aftale om Sjælsmark Kaserne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det lugter af bananrepublik.

Sådan siger borgmester i Hørsholm Morten Slotved (K) til, at Forsvarsministeriet og Justitsministeriet hemmeligt har forhandlet om Sjælsmark Kaserne.

Frederiksborg Amts Avis er kommet i besiddelse af et udkast til en overdragelsesaftale, hvoraf det fremgår, at Udlændingestyrelsen skal overtage Sjælsmark den 1. august 2013. Udkastet er lavet uden Hørsholm Kommunes vidende.

- Jeg er forarget over, at staten går i gang med at lave aftaler med sig selv uden at inddrage planmyndigheden. Kommunen har ikke til sinds at godkende det her. Det er jo bananstatsmetoder, hvis de to myndigheder bare handler med hinanden uden at inddrage planmyndigheden, siger Morten Slotved.

Hørsholm Kommune deltager i en arbejdsgruppe om den nedlagte kasernes fremtidige anvendelse, med blandt andet Forsvarsministeriet. Her er forhandlingerne ikke blevet nævnt. Og selv om kommunen er planmyndighed, kan justitsministeren vælge at tilsidesætte kommune- og lokalplaner for at etablere asylcentre.

Justitsminister Morten Bødskov (S) ønskede i går ikke at kommentere sagen. Ministeriet oplyser dog i en mail, at myndighederne er i gang med at se på, hvordan et nyt udrejsecenter for afviste asylansøgere kan etableres, blandt andet så det ligger i »rimelig afstand til politiets og Udlændingestyrelsens sagsbehandlere og til lufthavnen.«

Ifølge mailen er der flere muligheder under overvejelse. »Der er således på nuværende tidspunkt ikke truffet nogen beslutning om placering af et udrejsecenter.«, hedder det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere