Hørsholm er dyrest: Så meget kræver din kommune i byggesagsgebyr

Der er stor forskel på, hvad det koster at få byggesagsbehandling i de forskellige kommune. Se listen her.

Drømmer du om at bygge en ny carport eller lave en ny tilbygning til huset, så er der forskel på, hvor meget man som privatperson må slippe i kolde kontanter afhængig af, hvilken kommune du bor i.

Bor du for eksempel i Hørsholm Kommune, betaler du landets dyreste timpris i byggesagsbehandlingsgebyr – nemlig 937 per påbegyndt arbejdstime, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri, der har opgjort gebyret for de gennemsnitlige timepriser, som kommunerne tager, når de sagsbehandler byggetilladelser til enfamilieshuse, landbrugsbygninger, fabriksbygninger og etagebyggeri.

Bor du til gengæld i Helsingør, Frederikssund og København, så er det omvendt helt gratis. Og de store prisforskelle ærgrer Dansk Byggeri Nordsjælland.

Burde ikke koste mere end 600 kr.

 - Timeprisen burde ikke være højere end 600 kroner, og det er da tankevækkende, at ingen kommuner i Nordsjælland sagsbehandler til den pris. Tværtimod er flere af vores kommuner blandt landets dyreste. Selvom der kan være forskel på udgifter til løn, husleje og den slags, så er timeprisen påfaldende høj i flere af vores kommuner. De bør tage et kig med friske øjne på deres timepris, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen.

Kommunerne må ikke tjene penge på at sagsbehandle byggesager, og de må derfor kun opkræve et gebyr svarende til de udgifter, som de har på selve sagsbehandlingen.

- En høj timepris stiller høje krav til effektiviteten. Hvis kommuner med en høj timepris kan sagsbehandle på den halve tid, så er timeprisen i og for sig ikke et problem. Men en høj timepris kræver en meget effektiv sagsbehandling. Det afgørende er jo, at den regning, som kommunen sender afsted, ligger på et rimeligt niveau. For eksempel bør tilladelser til ukomplicerede byggerier, som for eksempel et parcelhus ikke koste mere end højst 6.000 kroner, og i langt de fleste tilfælde bør prisen også være lavere, siger Jørgen Simonsen.

Herunder kan du se, hvad de 34 kommuner i Lorryland tager i byggesagsbehandlingsgebyr.

Byggesagsbehandlingsgebyrer i Lorryland i 2019

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere