Hooligan-slagsmål i Malmø: Danskere sendt med toget hjem

Adskillige danskere var med i fodbolduroligheder, som brød ud på den anden side af Øresund før topkamp.

[size=2] E[/size]n større gruppe voldelige fodboldfans er sent lørdag aften tørnet sammen i det centrale Malmø, og svensk politi har eskorteret flere danskere til togstationen og sendt dem tilbage over Øresundsbroen, skriver svenske medier.

Gadevolden finder sted forud for søndagens topkamp mellem hjemmeholdet Malmø FF og AIK fra Stockholm. De voldelige sammenstød er sket ved og omkring det brostensbeklædte torv Lilla Torg i Københavns skånske søsterby.

- Vi har identificeret AIK'ere, Malmøfans, helsingborgere og selv nogle danskere, som skal have deltaget, siger vagtchefen Hans Nilsson fra politiet i Skåne ifølge Sydsvenskan.

- Mange AIK'ere har været og festet i København i løbet af dagen, men vi ikke fået nogle meldinger om, at de skal have været til nogle problemer der, tilføjer vagtchefen.

Avisen Expressen skriver, at 60 betjente fra det svenske politi har forsøgt at tøjle fodboldurolighederne i Malmø i løbet af natten. Der er anholdt mindst 15 personer, lyder det.

Derudover er flere kommet til skade i slagsmålene. Værst er det gået ud over en mand i midten af 20'erne, som er alvorligt tilskadekommen og er blevet hastet til hospitalet i ambulance.

Ifølge Sydsvenskan er otte danskere blevet sendt med toget hjem i forbindelse med fodboldurolighederne.