Homoseksuelle får kun én flagdag på Copenhagen Pride

Movia vil kun tillade, at københavnske busser kører én dag med regnbueflag på festival. Ærgerligt, mener SF.

Selv om Københavns Kommune søgte om at sætte regnbueflag på Movias busser alle fire dage under festivalen Copenhagen Pride, får busserne kun lov til at lade symbolet for homo-, bi- og transseksuelle vejre én enkelt dag under paraden.

Det oplyser Knud Larsen (V), der er vicebestyrelsesformand i Movia, efter et bestyrelsesmøde i organisationen.

- Det var vi enige om i bestyrelsen. Vi synes, fire dage var så voldsomt. Det drøftede vi i bestyrelsen, og vi blev enige om én dag, siger Knud Larsen.

Han fortæller, at det er en enig bestyrelse, der har truffet afgørelsen, og at regnbueflaget ikke fyldte meget på bestyrelsesmødets dagsorden.

- Vi havde jo rejsekortet og alt mulig andet på dagsordenen, så det var ikke noget, der fyldte særlig meget på vores møde, siger Knud Larsen.

Det var oprindeligt SF i Københavns Borgerrepræsentation, der stillede forslaget om, at Copenhagen Pride Festivalen skulle markeres med regnbueflag på de københavnske busser.

Og formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune, Bjarne P. Nielsen (SF), er dybt skuffet over beslutningen fra Movias bestyrelse.

- Jeg synes, det er hamrende ærgerligt, man ikke gør det i de fire dage, det er der. Det er ærgerligt, fordi det var jo meningen, det skulle være festligt, siger Bjarne P. Nielsen.

Han vil nu tage kontakt til Movias bestyrelse for at høre om mulighederne for, at det kan blive til mere end én flagdag på festivalen.

Regnbueflaget vil sidde på højre side af bussernes front, hvor passagererne går ind, mens dannebrog vil vifte over den venstre, hvor chaufføren sidder.

Copenhagen Pride Festivalen finder sted fra 21. til 24. august.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

def_thumb,50_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere