Holdt hundredevis af rotter som kæledyr

En ældre kvinde har i flere år holdt rotter som kæledyr i sin villa beliggende i Helsingørs nordøstlige del, ikke så langt fra Marienlyst Slotspark.

Da skadedyrsbekæmpere tidligere på året dukkede op på stedet, myldrede rotterne om benene på dem.

De havde gnavet store dele af stuegulvets gulvbrædder op og etableret rottereder i det meste af husets stue- og kælderarealer. Der sås slimspor overalt, og rotteekskrementer lå spredt ud over gulve og hylder, hvis de ikke var presset ned mellem gulvplankerne.

Inde i et viktualierum ved køkkenet fandt skadedyrsbekæmperne rottelort i en mængde, som svarede til fem fyldte trillebøre.

250 rotter på ejendommen

Da udryddelsen af skadedyrene i huset efter små to måneders arbejde var overstået, havde skadedyrsbekæmperne fanget, forgiftet og skudt mindst 203 rotter, men antallet af skadedyr på ejendommen kan meget vel have været oppe på omkring 250, vurderer ansatte i skadedyrsbekæmpelsen, der medvirkede ved rotteudryddelsen.

- Vi kom på sporet af den befængte ejendom, da en pårørende til kvinden kontaktede os for at få hjælp til at udrydde, hvad han mente var mus på adressen. Beboeren var på det tidspunkt indlagt med dårlig ryg. Men da vores medarbejder dukkede op i villaen, kunne han konstatere, at der ikke var tale om mus, men om rotter, fortæller lederen af Helsingør Kommunes skadedyrsbekæmpelse, miljøsagsbehandler Erik Månsson.

Rottefængeren blev tilkaldt, og han blev så chokeret over det, han så, at han kaldte Månsson til stedet. Han har i sine 40 år i miljøafdelingen aldrig oplevet noget, der lignede det, han så i villaen.

www.helsingordagblad.dk kan du se, hvordan der så ud inde i rotte-villaen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik