For høje kimtal i svømmeland

Ved et enkelt tilfælde var kimtallet 10 gange så højt, som det måtte være sidste år i Køge Svømmeland, skriver DAGBLADET Køge.

En kraftig overskridelse af grænseværdierne med over 10 gange så højt et kimtal som den største acceptable mængde kim blev målt sidste år i Køge Svømmelands vand. Det skete dog kun én gang, nemlig den 15. november.
Men også tallene for vandets surhedgrad - PH-værdien - og mængden af klor afveg fra det vedtagne i adskillige tilfælde i 2007. En enkelt gang var mængden af klor ni gange over grænsen i børnebassinet. Vandet er dog målt til at være i orden nu.
Det viser en rapport, baseret på tal målt af Miljølaboratoriet I/S, som er blevet til på baggrund af Køge Kommunes tilsynspligt. Det er således kommunens egne tal, der bekræfter kritikken i en 240 sider stor Cowi-rapport sidste måned, hvori der blev nævnt, at der er forurening af vandet i Køge Svømmeland under spidsbelastninger.
- Det er utilfredsstillende, når vandkvaliteten ikke er i orden. Når vi ser, at grænseværdierne er overskredet, skal problemerne tages under behandling - og det er også sket, siger formanden for kulturudvalget, Erik Swiatek (S).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere