Hjemmerøvere bankede 60-årig i Valby

En mand blev opsøgt i sin bolig af tre maskerede mænd, der bagbandt ham og løb med kontante penge.

Foto: TV 2 Lorry - arkiv

En 60-årig mand fra Valby i København måtte en tur på skadestuen for at få behandlet de skader, han fik, da han natten til fredag blev tævet i sin bolig.

Manden bor i en lejlighed på 1. sal i Kamhusene i Valby, og han var alene hjemme, da tre maskerede mænd trængte ind til ham mellem klokken 3.20 og 3.30.

Mændene skaffede sig adgang til mandens lejlighed fra et stillads, der er sat op omkring boligblokken. Fra stilladset hoppede de ned på mandens altan og brød altandøren op.

Røverne bagbandt manden med strips, gav ham gaffatape for munden og slog og sparkede ham, inden de løb med et beløb i kontanter.
Politiet vil ikke oplyse, hvor stort et beløb der er tale om.
- Jeg vil ikke sige andet, end at der er tale om et pengebeløb, og vi har endnu ikke overblik over, om der er fjernet andet fra lejligheden, siger efterforskningsleder Kim Refshammer fra Københavns Politis station City.

Manden blev indlagt på Rigshospitalets traumecenter, og politiet regner først med at høre hans forklaring i løbet af fredagen.
- Vi har endnu ikke fået afhørt ham i detaljer. Han er psykisk meget påvirket af det, der sket, siger Kim Refshammer.

Den 60-årige, der selv er af irakisk oprindelse, har foreløbig forklaret, at de tre maskerede mænd talte irakisk eller kurdisk indbyrdes.

Mændene forsvandt efter røveriet fra området, og politiet vil gerne i kontakt med naboer og andre, der eventuelt har set eller hørt noget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik