Hjemløse har taget ophold på Rådhuspladsen

Problemerne med udenlanske hjemløse, der bor i Københavns gader og stræder fortsætter. Senest har en gruppe hjemløse i flere uger boet på Rådhuspladsen.

I cirka tre uger har en gruppe udenlandske hjemløse boet på Københavns mest centrale plads Rådhuspladsen. Chefen for Københavns kommunes hjemløseindsats er der tale om en gruppe hjemløse Romaer.

- Det er rigtigt, at der opholder sig en gruppe udenlandske hjemløse på Rådhusepladsen. De benytter de varmeriste, der er på stedet til at holde varmen," siger Steen Bo Petérsen som er chef for Københavns kommunes hjemløseenhed.

Ifølge politiet er det ikke ulovligt, at sove på Rådhuspladsen. Så længe man ikke generer direkte generer andre mennesker, må man faktisk sove hvor man vil, medmindre der er gælder særlige regler.

- For at vi skal kunne fjerne folk, der sover et offentligt sted, skal de enten være til gene for deres omgivelser eller også skal kommunen indføre særlige bestemmelser og opsætte skilte, der forklarer, at her gælder særlige regler.

Det kan for eksempel være, at det er ulovligt, at lægge sig til at sove eller tage ophold i længere tid," siger Tom Struve, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere