Historisk væg ved metrobyggeri

Københavnerne og byens gæster får i de næste fire år mulighed for at gå på interaktiv opdagelse i hovedstadens historie på en helt ny måde og kan bl.a. hente titusinde billeder og film fra f.eks. byens første bordeller, gamle ismejerier og boliger på en kæmpe multi-touchskærm, kaldet Væggen, der åbner på Kongens Nytorv på lørdag.

Den nye attraktion til 16 mio. kr. opstilles i forbindelse med byggeriet af den kommende Metro Cityring og samtidig med, at arkæologer fra ind- og udland gennemfører Nordens største udgravning ved de 17 stationer og to planlagte nødopgange, det skriver Berlingske Tidende torsdag.
På den 12 meter lange og to meter høje skærm kan tilskuerne ved hjælp af lette håndbevægelser komme på virtuel vandring i byens kvarterer i både for- og nutid. Ud over fortællingerne om Københavns tilblivelse samt historiske og kulturelle udvikling kan alle interesserede selv bidrage med fotos, videoer og kommentarer, som kan lægges direkte på Væggen eller overføres dertil via computer.
Desuden formidler Væggen de mest interessante, arkæologiske fund, der afsløres på den anden side af det levende plankeværk og i de øvrige udgravninger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere