Historisk krise i hotelbranchen

Faldende turisme, tomme hotelværelser og stadig flere hoteller under opsejling. Det står slemt til i den danske hotelbranche, og hos erhvervsmæglerne Sadolin & Albæk er forventningen, at 2010 bliver endnu dårligere end i år, og at det nye år vil vise historisk lave belægningsprocenter på hotellerne, skriver dagbladet Børsen.

»Selvom de økonomiske konjunkturer er ved at se lidt bedre ud, og folk begynder at rejse lidt mere, mangler vi stadig nogle af de helt store arrangementer og konferencer,« siger Peter Winther fra Sadolin & Albæk.
Formand for hotellernes brancheforening Horesta, Jens Zimmer Christensen, siger:
»Der er et faldende antal indenlandske og udenlandske gæster i 2009 og 2010 i Danmark, og det betyder færre overnatninger og lavere belægningsprocent,« siger Jens Zimmer Christensen, der regner med et fald på 7-8 pct. i antal hotelgæster for 2009.
Det sker, samtidig med at flere hoteller, heriblandt Arp-Hansens Tivoli Hotel, er ved at blive bygget. Ifølge tal fra Sadolin & Albæk vil hotelkapaciteten stige markant i år og næste år. I 2008 var der således omkring 13.400 hotelværelser i Storkøbenhavn, og det forventes at stige til ca. 15.000 i 2009 og 15.400 i 2010.
Belægningsprocenten for hoteller i hovedstaden vil næste år ligge på omkring 60 pct., hvilket er det laveste niveau i nyere tid. Den ligger typisk på omkring 74 pct., mens den i 2003, som var et kriseår for hotelbranchen, lå på 68. Dermed er der et mis-forhold mellem antal gæster og hoteller, der bygges.
»Det skyldes, at de projekter, der er i gang nu, blev planlagt for flere år siden. Der kan gå tre år eller mere, fra man laver aftalen, og til byggeriet står klar,« siger Jens Zimmer Christensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere