Hillerøds kommunaldirektør fritages for tjeneste

Hillerød Kommunes økonomiudvalg har onsdag behandlet kommunaldirektør Peter Zahlekjærs redegørelse vedrørende rockkoncerter arrangeret af KMD og fritaget kommunaldirektøren for tjeneste indtil videre, skriver Frederiksborg Amts Avis' hjemmeside sn.dk.

Økonomiudvalget må konstatere, at kommunaldirektøren ikke har oplyst korrekt om de udbudsretlige regler. I den forbindelse har han ikke loyalt videregivet væsentlige oplysninger, hvorved Økonomiudvalgsbehandlingen er foregået på et ikke korrekt grundlag, hedder det i en pressemeddelelse fra kommunen.
- Konstateringen af disse alvorlige administrative fejl set i sammenhæng med kommunaldirektørens samarbejde med IT- firmaet KMD har gjort, at Økonomiudvalget har besluttet at fritage Kommunaldirektør Peter Zahlekjær for tjeneste indtil videre, lyder det fra kommunen.
Hillerød Kommune har anmodet KL om at undersøge sagen med henblik på, at Hillerød kommune kan indlede en såkaldt "disciplinærsag" for en dommer efter de regler, som gælder på området.
Da der er tale om en personalesag har Borgmester Kirsten Jensen ikke yderligere bemærkninger til sagen, som indledes som en tjenestemandssag, hvor der er tavshedspligt.
Økonomiudvalget har besluttet at konstituere direktør Erik Nygreen som kommunaldirektør. Erik Nygreen er 44 år gammel, og han har været ansat i Hillerød Kommune siden 1994. Erik Nygreen har siden 2007 været direktør for Børn, Familie og Kultur.
Kirsten Jensen udtaler, at hun er helt tryg ved at Erik Nygreen kan håndtere opgaven og er glad for at et enigt økonomiudvalg stod bag konstitueringen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere