Hillerød vil kæmpe for megabutik

Når Folketingets Miljøudvalg i dag klokken 10.30 samles til udvalgets ugentlige møde, får folketingspolitikerne besøg af Hillerødborgmester Kirsten Jensen.

Hun vil forsøge at overbevise politikerne om, at der skal være plads til de helt store butikker i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Konkret er det planerne om et butikscenter på Møllebrogrunden i bymidten på 85.000 kvadratmeter, blandt andet med en butik i IKEA-størrelse, hun vil tale godt for.

- Vi vil gerne støtte den handel, der er i Hillerød, og det gør vi bedst, ved at få lov at lægge de helt store butikker i Møllebro. Det er fuldstændigt i samklang med, hvad planloven gerne vil, nemlig at vi lægger den slags butikker i bymidten og ikke ude i det åbne land, siger hun.

Oplægget til den nye planlov giver dog ikke Hillerød denne mulighed. Gennemføres den, vil kun byer med mere end 40.000 indbyggere kunne bygge butikker på mere end 2000 kvadratmeter. Med Hillerøds lidt mere end 30.000 indbyggere vil det ikke være muligt i fremtiden.

De udsigter har da også fået M. Goldschmidt Holding A/S, som i årevis har planlagt at bygge en butik i IKEA-størrelse på Møllebrogrunden uden for Hillerød, til at modificere deres ambitiøse planer.

Virksomheden vil nu hellere satse på et traditionelt storcenter med en blanding af små og store butikker.

Men Kirsten Jensen vil stadig kæmpe for megabutikken, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere