Hillerød Hospital med vokseværk

4000 flere operationer årligt, 57 ekstra sengepladser, 250 ekstra fødsler og flere ansatte end nogensinde før. Hillerød Hospital forventer tryk på kedlerne i 2011, både når det gælder behandlinger, og også når det gælder en række nødvendige ud- og ombygninger, som skal gøre det muligt at modtage de mange nye patienter. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

- Al kirurgi, al ortopædkirurgi og alle intensivpatienter samles i Hillerød fra hospitalerne i Helsingør og Frederikssund. Det er et led i regionens budget for 2011, det følger også den vedtagne hospitalsplan, og det er en proces, som finder sted efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger over hele Danmark, hvor man samler behandlinger på færre afdelinger. Det gør man, fordi der er en snæver sammenhæng mellem samling af aktiviteter og den kvalitet, man kan tilbyde patienterne, siger vicedirektør Gert Hagelskjær, Hillerød Hospital.
Samlingen af specialerne sker 1. april, dog med tyvstart fra den 1. februar, hvor 15 procent af aktiviteten fra Hørsholm flyttes til Hillerød  - resten ryger til Gentofte og Glostrup.
Samtidig skal der ske en kraftig udvidelse af hospitalets akutmodtagelse, der skal have i alt 45 senge eller lejer, og i tilknytning til akutmodtagelsen indrettes et stort nyt fællesambulatorium, som også skal bruges af ambulante patienter - blandt andet også patienter fra Helsingør og Frederikssund.
- Akutafdelingen skal være med til at undgå unødige indlæggelser. For eksempel kan ældre patienter, der måske blot er dehydrerede blive stabiliseret her - uden at det bliver nødvendigt med en indlæggelse på en sengeafdeling, siger Gert Hagelskjær.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik