Heunicke bekræfter skærpede coronatiltag i hovedstadsområdet

Sundhedsministeren bekræfter, at der er skærpede restriktioner i vente i Hovedstadsområdet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver på Facebook, at han tirsdag vil oplyse om skærpede coronatiltag i Hovedstadsområdet.

"Smittetallene er for høje her i København og i en række af de kommuner, der ligger i større eller mindre afstand i forbindelse med hovedstaden", skriver han.

"Derfor vil vi i dag fortælle om en række nye, skærpede tiltag, som vores sundhedsmyndigheder anbefaler skal til i præcis det område. Det er skræddersyede tiltag, der sætter ind ift. de aldersgrupper, aktiviteter og geografiske områder, hvor der lige nu er for lange smittekæder og hvor smitten spredes", skriver ministeren på Facebook.

Han afslutter med en opfordring til hovedstadens borgere: 

"Derfor en indtrængende appel fra mig: Hjælp dig selv og dine medmennesker. Følg anbefalingerne. Overhold din isolation, hvis du er smittet. Husk afstand, mundbind, afspritning mm.", skriver han.

17 kommuner kan blive ramt af restriktioner

Præcis hvilke kommuner, der vil blive pålagt restriktioner, kommer Heunicke ikke ind på.

Men mandag erfarede TV 2, at der er tale om 17 kommuner i Hovedstadsområdet. Lige nu er 17 hovedstadskommuner omfattet af en særlig taskforce, der skal slå coronasmitten ned i kommunerne.

Her er nogle af de nye restriktioner, der kan komme i spil, ifølge TV 2:

Lige nu oplever en række hovedstadskommuner stor smitte: