Herlev: Nyt megacenter vil stjæle kunder

Om godt en uge får Hovedstadsområdet endnu et shoppingcenter. Mega-centeret, som ligger i Herlev, forventes at suge kunder ud af nabokommunerne.

02:00

1 af 2

Med sine 44.000 kvadratmeter bliver det nye indkøbscenter BIG Shopping i Herlev større end både Fisketorvet, Lyngby Storcenter og Glostrup Shoppingcenter.

Det nye shoppe-mekka vil kunne mærkes rundt om i Hovedstadsområdet. Det kommer uvægerligt til at stjæle kunder og omsætning fra eksisterende centre, mener eksperter.

- I en stor del af butikkerne i nabokommunerne vil man kunne mærke, at toppen bliver taget af omsætningen, siger Per Nyborg Thomsen, der er administrerende direktør i Institut for Center-Planlægning.

Lektor i Afsætningsøkonomi ved CBS Marcus Schmidt mener ikke kun, at det nye center vil tage toppen af omsætningen i omkringliggende butikker og nabokommuner. Han mener, det bliver langt værre:

- I en stagnationsperiode, hvor alle kæmper mod alle, sker der det, at man kannibaliserer. Man tager simpelthen markedsandele og salg fra eksisterende butikker.

Ifølge Marcus Schmidt er folk er villige til at køre i 30 til 45 minutter efter shopping. Derfor vil alle centre, der ligger inden for en radius af 30 minutters kørsel, kunne mærke, at der er kommet et nyt center i Herlev.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik