Herfølge er krejlernes hovedstad

Et puslebord, en seng eller et dukkehus. Det er blandt de ting, borgerne i Herfølge prøver at få solgt via Den Blå Avis. Og at sætte ting til salg på Dba.dk, er noget, borgerne i Herfølge er virkelig glade for, skriver metroxpress.

Foto: TV2/Lorry

Faktisk viser en ny undersøgelse, som Dba.dk har lavet i samarbejde med Spar Nord, at Herfølge er den by i landet, der har flest ting til salg pr. indbygger. Helt nøjagtig 3,09 ting i gennemsnit pr. person.

Det kommer ikke bag på Peter Aalbæk. Zentropa-direktøren bor selv i Herfølge og er ikke bleg for at kalde sin hjemby for landets krejler-hovedstad.

»Herfølge er nærmest en sekt. Den består af en landevej med huse på begge sider og så en helvedes masse trailere. Jeg har selv to, men kigger alligevel misundeligt på mine naboer. Alle andre har tre,« siger han til metroxpress.

'Ålen' forklarer, at man som beboer i Herfølge altid er klar til at gøre et kup. Det er sjældent, at man ikke kæmper for at få en god handel i hus, enten det er på Dba.dk eller i 'den virkelige verden'.

»Lige nu er jeg ved at bytte min traktor med en anden lokal. Det optager mig mere for tiden end Lars von Triers nyeste film,« griner Peter Aalbæk.

»Jeg har overtaget snerydningen på Zentropa. Så kan jeg få kørt lidt i traktoren, og samtidig kan jeg tjene en lille sjat penge ved siden af. Det er nok de færreste direktører, der rydder deres arbejdspladser for sne for lidt håndører. Medmindre man er fra Herfølge,« siger han til metroxpress.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik