Her kan du se om isen er sikker

Trods minusgrader og flere dage med isnende vinterkulde er der stadig ingen søer i København, som man må færdes på, selvom det er fristende.

00:32

1 af 2

På flere frosne søer i København ses vinterkåde danskere, der med cykler og kufferter vælger at vade ud på isen, på trods af at kommunen endnu ikke har konstateret, at isen kan bære de mange mennesker.

Seneste målinger af isens tykkelse blev foretaget mandag den 18. januar, og her kunne kommunen konstatere, at isen i København er mellem 5 og 12 cm tyk i øjeblikket. Det er langt fra de 16-18 cm som Københavns Kommune har besluttet er minimumstykkelsen, før de tillader færdsel på søer.

Tjek kommunens hjemmeside

Her på Københavns Kommunes hjemmeside, kan du følge med i om isen er sikker.

I nogle kommuner eksempelvis Fredensborg, Helsingør og Gladsaxe er minimumskravet på 13 cm, men i København har man valgt at sætte grænsen højere, da der er flere mennesker. I Gladsaxe har kommunen den 18. januar målt tykkelsen på et areal på Bagsværd Sø, men her er isen kun 10 cm tyk og dermed stadig 3 cm under kravet.

Københavns Politi har været ude med en advarsel på Twitter, hvor de skriver, at der er risiko for at gå igennem isen, og at færden på isen kan straffes med bøde 1.000 kr. Når man må færdes på isen sætter kommunen på skilte op, med påskriften: 'Færdsel på isen tilladt.'

Ingen sikre søer endnu

Københavns Kommune holder dagligt øje med isen på søerne, og indtil videre er der ingen søer, som man må færdes på i København.

Sortedamssøen Syd: Nej

Peblinge Sø: Nej

Skt. Jørgens Sø Nord: Nej

Østre Anlæg Midt: Nej

Søen i Ørstedsparken: Nej

Stadsgraven ved Enveloppeparken: Nej

Fælledparksøen: Nej

Vandsystemet på Vestamager/Ørestaden: Nej

Kastrup Fort Voldgrav: Nej

Brønshøj Kirkemose: Nej

Utterslev Torv: Nej

Brønshøj Gadekær: Nej

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik