Her kan du fejre grundlovsdag

Hele Lorryland er pakket med arrangementer i anledning af Grundlovsdag. Vi har plukket nogle af dem ud.

"Vi Frederik den Syvende, af Guds Naade Konge til Danmark, de Venders og Gothers, Hertug til Slesvig, Holsten, Stormarn, Ditmarsken, Lauenborg og Oldenborg, Gjøre vitterligt for Alle.."

Sådan står der på forsiden af den grundlov, som Frederik VII underskrev 5. juni 1849. Danmark havde fået sin første grundlov. Den er siden blevet udbygget to gange. Først med grundloven fra 1915, da kvinderne fik stemmeret og så i 1953, da tronfølgeloven blev ændret. Begge gange skete det også 5. juni - så dagen i dag er altså i den grad grundlovsdag. Det markeres med en lang række arrangementer rundt om i Lorry-land. Vi har plukket nogle af dem ud til dig.

Egedal: Grundlovsdag i den gamle præstegårdshave

I Egedal kan du i Ølstykke præstegårdshave fejre grundloven fra 14:00. Der er gudstjeneste kl. 14 og derefter gælder det årets grundlovstaler, journalist Samuel Rachlin. Dagen fejres med taler, sang - og kaffe.

Helsingør: Radikale på kaffebar

Der mangler næppe kaffe til de radikales grundlovsmøde i Helsingør. Det holdes på kaffebaren Lagoni.  Mødet starter klokken 11, og her taler Signe Møller Jørgensen, medlem af Dansk Magisterforenings hovedbestyrelse, folketingskandidat Camilla Kampmann og byrådsmedlem Christian Holm Donatzky.

Lejre: Statsministeren er hovedtaler

Ved et arrangement hos venstre i Lejre i aften er det statsminister Lars Løkke Rasmussen, der er hovedtaler. Mødet holdes i restaurant Herthadalen. Her skal man have købt billet på forhånd.

Frederiksværk:  Stort arrangement på Torvet

Fra 12-16 er der stor grundlovsfest i Frederiksværk. Halsnæs Kommune står bag. Musikskolen optræder, der er fællessang, tale af borgmesteren - og man kan møde sine lokale politikere.

Frederiksberg: Her er det på engelsk!

De radikale på Frederiksberg står for et arrangement, som afvikles på engelsk. Fra 12 til 14 er der Internatinal Constitution Day - hvor de fleste af agens talere dog er danske politikere. Mødet holdes på Revymuseet.

Hørsholm: Grundlovsdag i museumshaven

I Nivaagaard Malerisamlings smukke have kan du lytte til professor i retshistorie og dr.phil. Ditlev Tamm - det sker klokken 15.

Christiania: Minoriteternes Grundlovsdag

På Christiania markeres Minoriteternes grundlovsdag - det sker fra kloken 14 og lige frem til sen aften. Festen holdes på Ridebanen, og arrangørern har lovet at fjerne hundelorte inden dagens arrangement (!) 

Frederikssund: DF indtager Vikingepladsen

I Fredrikssund kan man fra 13 til 15 gå til grundlovsmøde med Dansk Folkeparti. Det sker på Vikingepladsen, hvor de to hovedtalere er Martin Henriksen og Marlene Harpsøe.

Greve: Blå Blok på museet

I Greve indtager Blå Blok i Greve og Solrød Greve museum. Det sker med et større arrangement fra 12.30 til 15. ud over musik kan man lytte til taler af Bertel Haarder (V), Brian Mørch (DF), Laura Lindahl (LA) og brian Mikkelsen (Kons.)

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere