Her kan du fejre befrielsen

Der er rig mulighed for at fejre 70-året for Danmarks befrielse i dag. Overalt i hovedstadsområdet bliver dagen markeret med arrangementer. Her har vi samlet et lille udpluk af de mange tilbud.

Københavns Kommune fejrer befrielsen fra den tyske besættelsesmagt med et stort fakkeltog fra Rådhuspladsen til Istedgade kl. 20.

Herudover har kommunen også arrangeret såkaldte "frihedsmåltider" i flere bydele. Og endelig vil historiske fly foretage formationsflyvning over byens tage i løbet af dagen. Læs mere på kommunens hjemmeside her

Kl. 20 vil Frihedsmuseet traditionen tro mindes befrielsen foran Gefionspringvandet i Churchillparken. Her vil Kulturminister, Marianne Jelved, holde tale kl. 21.

Ved en højtidelighed i Mindelunden i Ryparken i København, vil både dronning Margrethe og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) være blandt deltagerne.

I Roskilde fejrer de også dagen med flere arrangementer.

Klokken 20.25 afholder Hjemmeværnet parade ved Mindestenen på Stændertorvet.

Men der vil også være skønsang i Roskilde på befrielsesdagen, når Roskilde Museum fyldes med korkoncert og lys i vinduerne kl. 19.30 - 21.00.

Amager indbydes offentligheden til fælles samling på Kastrup Fort, hvor der vil blive lagt blomster ved mindestenene for faldne modstandsfolk og soldater.

Arrangementet start kl. 13. ved Kastrup Forts nordlige kasemat.

I Valby vil Trut Brass Band spille fædrelandssange på Hermann Bangs Plads kl. 19. To af bandet medlemmer spillede også på pladsen, samme aften som befrielsesbudskabet blev afgivet for 70 år siden.

I Helsingør vil de gennemføre den traditionsrige kransenedlæggelse ved Sveasøjlen på Havnepladsen. Og kommunen har i forbindelse med det historiske 70 års jubilæum afsat 25.000 kroner ekstra til arrangementet.

70-året for Danmarks Befrielse markeres i Køge kl. 17.30 på Køge Torv. Her vil musikken spiller, fanerne blafrer i vinden og der bliver taler af borgmester Flemming Christensen og af hjemmeværnsmanden, modstandsmanden og efterretningsagenten H.C. Nielsen.

Klokken 18.30 er der i Frederikssund kranselægning og tale af borgmester John Schmidt Andersen i anledning af markeringen for Danmarks befrielse. Aftenen slutter med en mindeaften i soldater/marinestuen, Pedersholm, Roskildevej 161, Frederikssund kl. 19.30. Marineforeningen vil byde på kaffe og kage, og der vil også blive sunget nogle af de sange, som blev sunget under besættelsestiden.

Kl. 19.30 inviterer Frederiksborg Valgmenighed til Befrielsesgudstjeneste I Ullerød Kirke i Hillerød.

Ved det efterfølgende kaffebord vil tidligere overrabbiner Bent Melchior fortælle om, hvordan han som 12-årig bådflygtning fandt friheden som dansk jøde i Sverige.

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nordvestpassage

playStore ændringer på vej i nordvestkvarteret - ny passage skal skabe mere tryghed

Collage Christiania

50 år med Christiania: Fra besat kaserne til politisk hovedpine og turistattraktion

20191028-160520-3-1920x1079we

Slut med at fyre for gråspurvene: Nu opsøger Københavns Kommune ejerne af usunde boliger

wc toilet

Ingen pusleplads hos herrerne - Kristoffer skifter sit barn på dametoilettet: "Manden er ikke et offer"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere