Her hæves boligskatten i 2013

Ni ud af 98 danske kommuner hæver grundskyldspromillen næste år, men alligevel vil landets boligejere over en bred kam opleve, at det bliver dyrere at bo i deres hus.

Stigningerne i grundskyldspromillen gælder Lyngby-Taarbæk, Helsingør, Rudersdal, Kalundborg, Kerteminde, Struer, Mariager Fjord, Jammerbugt og Hjørring kommune. Èn kommune går den modsatte vej og sænker promillen - det drejer sig om Syddjurs kommune.

I snit lyder grundskyldspromillen her efter på 26 25 pct. den højeste sats findes i Københavns kommune med 34 promille; den laveste i Gentofte med 16 promille. Men trods uændrede satser de fleste steder i landet, så er det ikke det indtryk, boligejerne vil sidde tilbage med, forklarer vicedirektør i Realkreditrådet Jan Knøsgaard.

"For nok holder kommunerne grundskyldspromillen uændret, men den værdi, som kommunerne beskatter - det vil sige grundværdien - vil stige. Og derfor vil boligejernes boligskat til kommunerne stige," siger han.

Selve grundskylden stiger næste år gennemsnitligt 625 kr. til 8548 kr., men med store udsving fra landets dyreste kommune på det punkt - Hørsholm på over 25.000 kr. - til Morsø i bunden med under 3000 kr. pr. ejerbolig. Og så udgør grundskylden jo kun ét af to ben i den danske beskatning af boliger. Det andet er ejendomsværdiskatten, der i 2013 vil andrage ca. 7700 kr. i snit pr. bolig. "Det betyder, at boligejerne får en samlet boligskat på ca. 16.200 kr. i 2013," siger Jan Knøsgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere