Her giver genåbning travlhed: Rengøring ind til 12 timer før skolestart

Der er blevet knoklet hen over påsken på både skoler og i dagtilbud, der gradvist åbner op igen fra onsdag morgen.

Efter fire ugers lukning åbner en lang række daginstitutioner, SFO'er og folkeskoler op til femte klassetrin igen onsdag morgen.

Påskefrokosterne har været afløst af hårdt arbejde i blandt andet Furesø Kommune, hvor det sidste rengøringshold først forlod Stavnsholtskolen i Farum 12 timer før, der igen ringes ind.

- Vi har haft travlt til det sidste, og det er først for et par timer siden, vi endelig kunne skrive ud til forældrene, at vi var klar til at tage imod alle børnene fra i morgen, lød det fra borgmester, Ole Bondo Christensen (S), til TV 2 Lorry tirsdag aften.

Frem mod på mandag vil samtlige institutioner og skoler i hele hovedstadsområdet igen have slået dørene op.

Men Furesø er sammen med Frederikssund, Vallensbæk og Tårnby de eneste kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde, der allerede fra onsdag åbner op for samtlige daginstitutioner, SFO'er og folkeskoler.

quote Vores medarbejdere har ydet en kæmpe indsats gennem hele påsken. Så vi føler os rigtig godt forberedt.

Ole Bondo Christensen, borgmester, Furesø Kommune (S)

For at nå at få alt indrettet, så det lever op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer, har man i Furesø været nødt til at trække på hjælp fra andre af kommunens personalegrupper.

- Vi skulle have sikret afstand mellem børnene og have flyttet bordene rundt. Derfor har vi etableret et flyverteam, der består af fire livreddere og medarbejdere fra vores kommunale ejendomme og Vej og Park. 

- De kører så rundt til institutioner og skoler og hjælper med at få alt på plads. Det har de gjort i dag og kommer sikkert også til det i morgen, forklarer Ole Bondo Christensen.

Hvad bliver de største udfordringer i de kommende dage med genåbningen?

- Det bliver at se, hvordan al vores planlægning kommer til at fungere i praksis. Der er vi nødt til at sige, at der vil være ting, vi skal justere undervejs. Men vores medarbejdere har ydet en kæmpe indsats gennem hele påsken. Så vi føler os rigtig godt forberedt, siger Furesø-borgmesteren.

Se hvornår din kommune igen åbner op for børnene her.

Ole Bondo Christensen, borgmester, Furesø Kommune (S)
Ole Bondo Christensen, borgmester, Furesø Kommune (S)
Foto: Anna Clara Ingemann / TV 2 Lorry