Her er kommunerne med de højeste og laveste kvadratmeterpriser

Kvadratmeterpriserne bare stiger og stiger. I TV 2 Lorrys sendeområde er priserne i Gentofte Kommune dog tre en halv gange højere end i Stevns Kommune.

Der er stadigvæk enorm forskel på, hvor dyrt det er at købe bolig i de forskellige kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde. 

Boligsidens nyeste Markedsindeks viser således, at den gennemsnitlige kvadratmeterpriser i Stevns Kommune i juni 2019 var 12.992 kroner, mens tallet for Gentofte Kommune er i en helt anden liga: 45.084 kroner.

Men helt generelt har både top- og bundkommunerne fået et markant prisløft, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Hele boligmarkedet har fået et mærkbart løft henover de seneste år. Der er mange parametre at måle aktiviteten på, men salgspriserne er den primære indikator for, hvor godt det går. Og lige præcis derfor er den positive prisudvikling på markedet for villaer og rækkehuse i områder, hvor niveauet har været lavt, et signal om, at hele markedet nyder godt af den lave rente og det økonomiske opsving, siger Birgit Daetz i en pressemeddelelse.

På kortet herunder kan du se de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for de enkelte kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde (og hele landet, hvis det har interesse). Du kan også se priserne fra 2014 ved at trykke på pilen i bunden:

Hvis man sammenligner med de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i juni 2014 er der da også sket en eksplosiv vækst i priserne i de kommuner med de laveste priser.

Således oplever Stevns Kommune en fremgang på 71,3 procent, mens tallet hedder 55,5 procent i Halsnæs Kommune. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris nu på 13.643 kroner. 

Gentofte stikker af

I Gentofte Kommune er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget med mere end 10.000 kroner. 

- Kommunerne i toppen har i kroner og ører oplevet det største prisløft. Det betyder også, at der på fem år er kommet en større afstand mellem top og bund. I 2014 lød forskellen på 32.785 kroner, mens den i dag er 41.266 kroner. Vi ser dog, at prisudviklingen i nogle af de dyreste kommuner flader ud, mens mange kommuner i den nedre halvdel oplever stigninger. Det betyder dog ikke, at vi nogensinde kommer i nærheden af en udligning, siger Birgit Daetz.

TV 2 Lorrys indslag om boligpriserne i Københavns Nordvestkvarter fra slutningen af april:

På trods af et blakket ry blomstrer Københavns Nordvestkvarter som et virkeligt attraktivt sted at bosætte sig

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere