Her er det reneste badevand i TV 2 Lorrys område

Friluftsrådet har opgjort kvaliteten af badevandet blandt de 197 strande langs den danske kyst, der lever op til miljømærkningsordningen Blå Flag.

Det reneste badevand finder man ikke ud for strandene i hovedstadsområdet.

Blandt Danmarks 197 Blå Flag-strande er blot to fra TV 2 Lorrys område i top 50, når det kommer til kvaliteten af badevandet.

Det viser en ny opgørelse fra Friluftsrådet.

Mens Tisvildeleje Strand i Gribskov har det 36. bedste badevand i landet, sniger Grønnehave Strand i Helsingør sig akkurat ind i top 50.

Hvad er en Blå Flag-strand?

På strandene bliver der løbende foretaget analyser for E. coli og Enterokokker, og listen er lavet ud fra hvilke strande, der samlet set scorer lavest på begge parametre.

Der er dog ingen grund til panik blandt strandgæster i hovedstadsområdet. Selvom strandene i TV 2 Lorrys område ikke ligefrem topper listen, så er badevandskvaliteten fortsat så høj blandt listens strande, at den lever op til strenge, internationale krav.

- Danmark har rigtig mange Blå Flag strande, sammenlignet med vores nabolande. Det vidner om, at danskerne går meget op i rent badevand, friluftsliv og natur. Blå Flag sikrer rent badevand, høj sikkerhed og gode natur-og miljøformidlingsaktiviteter, som giver danskerne mulighed for at bade på nogle af de bedste strande i Europa, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

Højest i vandkvalitetstjekket scorer Udbyhøj Strand ved Randers foran Ristinge Strand på Langeland. Du kan se top 25 på listen her.

Herunder kan du se, hvordan din lokale badestrand klarer sig i målingen:

Sådan klarer strandene i TV 2 Lorrys område sig:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

def_thumb,50_percent

playUndersøiske stenrev kan blive fremtidens kystsikring på Nordkysten

Stenrev

playKæmpe stenrev skal skabe liv under havet ved Nordkysten

Farum Sø

Ny spildevandsplan skal sikre badevand og vandmiljø

Samler skrald

playMadaffald, flasker og bleer langs motorveje: Ny kampagne siger tak for ingenting

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere