Her er de udlændinge, der er mest vilde med hovedstaden

Især briterne er lune på København og omegn, viser nye tal fra VisitDenmark.

København har længe være hip blandt turister, men hvem er det egentlig, der er flest af? Det giver nye tal nu svaret på.

Helt generelt er der flere og flere turister, der valfarter til København. VisitDenmark har opgjort antallet af overnatninger i København og omegn fra januar til juni i år til knap fire millioner. Det er 5,6 procent flere end samme epriode sidste år. 

Det er især briterne, der har fået øjnene op for den danske hovedstads charme. Dem er der kommet 20 procent flere af i hotelsengene, feriehusene eller teltene på campingpladserne. 

- Danske tv-serier som eksempelvis Borgen bærer en stor del af æren for at trække de britiske turister til Danmark. De har været meget populære i London, og de har sat Danmark på kortet, siger Jan Olsen, administrerende direktør i VisitDenmark til TV2. 

Men også amerikanerne og italienerne vender i højere og højere grad næsen mod hovedstaden, når de skal have en på opleveren. Sammen med flere andre nationaliteter, der også vælger København til, har de sørget for knap en halv million flere overnatninger i København i år hidtil.

- Det er ikke overraskende, at der har været en stigning i antal udenlandske overnatninger, men den er større, end hvad vi havde forventet, siger Jan Olsen. 

Se hvilke turister, der lige nu er mest besat af hovedstaden nederst.

 

Overnatninger i København og omegn fra januar til juni 2016

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere