Her er de kandidater, som flest er enige og uenige med i TV 2 Lorrys kandidattest

SF’eren Ina Strøjer-Schmidt topper listen, mens Lars Berg Andersen fra Liberal Alliance er i bund.

“Mest enig med dig.”
“Mindst enig med dig.”

Mere end én million gange er denne tekst efterfulgt at 10 folketingskandidater sprunget frem på skærmen, når en kandidattest hos tv2.dk og TV 2-regionerne er klikket til ende. 

Og hvem har så været flest gange blandt de fem, brugerne var mest og mindst enige med?

Top og bund i Lorryland

Det har såmænd to kandidater fra TV 2 Lorrys sendeområde, hvis navne måske vækker genkendelse blandt læserne.

Således er Ina Strøjer-Schmidt, der stiller op i Københavns Omegns Storkreds for SF, havnet i top fem 30.306 gange. Det gør hende til den forholdsmæssigt mest populære kandidat i landet, hvis man korrigerer for antallet af gennemførte kandidattests og for antallet af folketingskandidater i de enkelte kredse, viser beregninger fra Megafon.

I den anden ende er Lars Berg Andersen fra Liberal Alliance og Københavns Storkreds blevet vist i bund fem 70.486 gange. Det er mere end nogen anden kandidat i landet.

Top og bund i storkredsene

Ina Strøjer-Schmidt er naturligvis glad for, at hun så ofte har været blandt kandidaterne i top fem.

- Der er tit folk, der kommer hen til mig og siger, at de er enige med mig helt generelt, men jeg havde ingen anelse om, om mine svar i testen var skudt helt ved siden af. Jeg ved ikke, hvor meget folk lægger i kandidattest, men jeg håber da på, at det vil få nogle til at overveje at stemme personligt på mig, siger Ina Strøjer-Schmidt til TV 2 Lorry. 

Svarer ofte "hverken eller"

Hendes svar i kandidattesten afslører, at hun ikke én gang har svaret “helt enig” eller “helt uenig”. Derudover har Ina Strøjer-Schmidt svaret “hverken eller” hele 17 ud af 45 gange. Hun har heller ikke skrevet nogen kommentarer under svarene. 

Har du tænkt taktisk i dine svar, i forhold til at flere måske ville være enig med dig?

- Overhovedet ikke. Jeg troede faktisk, at det ville være en ulempe.

Hvorfor har du så svaret, som du har?

- Fordi tingene ikke er så sort-hvide. Der er tit en balance i spørgsmålene. Jeg har nogle gange set “hverken eller” som “både og,” siger Ina Strøjer-Schmidt.

Men hvorfor har du så ikke skrevet dine nuancerede tanker i kommentarfeltet?

- Det er af tidsnød. Jeg har ikke engang udfyldt alle kandidattest. Jeg har fokuseret mere på at lave egne opslag. Men det ville nok have været meget godt med nogle flere kommentarer, siger hun. 

Hvad menes med "hverken eller"?

Mens flere tusinde borgere i Københavns Omegns Storkreds matcher med Ina Strøjer-Schmidt, går de altså forgæves, når de søger svar på de 17 spørgsmål i testen, som SF’eren har svaret “hverken eller” til. 

Derfor har TV 2 Lorry bedt Ina Strøjer-Schmidt om at forholde sig til nogle af nogle af dem i oversigten herunder:

Det mener Ina Strøjer-Schmidt

LA'er overrasket

Da TV 2 Lorry fortæller Lars Berg Andersen fra Liberal Alliance, at han er den kandidat, der flest gange dukker op i top fem over kandidater, brugerne er mindst enige med, slår han en nærmest forbavset latter op. 

- Det er da overraskende. Og så alligevel ikke. I LA er vi godt klar over, at vi ikke har super bred opbakning i befolkningen. Vi synes jo, at vi har det helt rigtige at byde på, og jeg betragter alle de andre partier som socialister. Så det er meget svært at forstå, siger Lars Berg Andersen til TV 2 Lorry.

Han siger, at en af årsagerne til bundplacering kan være, at alle partier er enige om, at klima og integration er de væsentligste dagsordener ved valget. Omvendt mener han, at økonomi og spørgsmål om højere eller lavere skatter og større eller mindre offentlig sektor er vigtigere. 

- Og der er jeg så nok ret meget til den ene side, og det har jeg det helt fint med, siger Lars Berg Andersen, der mener, at for mange politikere ikke rigtig mener noget. 

Lars Berg Andersen svarer nærmest udelukkende "helt enig" eller "helt uenig" i kandidattesten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere