Her blitzer politiet mest i København

Tænker du nogensinde på, hvor politiets nye fotovogne er placeret i hovedstaden? Læs med her.

Mange bilister gør sig dagligt tanker om, hvor politiet mon har placeret deres fotovogne. Man vil jo nødigt have et klip i kørekortet. Her kan du se, hvor der bliver udskrevet flest bøder i København.

Knap halvdelen af alle bøder i København er givet på blot to gader. Der er således givet 9.691 bøder på den 800 meter lange P. Knudsens Gade og 9.570 bøder på H.C. Andersen Boulevard, skriver metroXpress baseret på en aktindsigt i, hvor de nye og omstridte fotovogne rent faktisk står placeret.

Tallene viser, at Københavns Politikreds på lidt over ni måneder allerede har udskrevet for 56 millioner kroner, hvilket er 6,5 millioner mere end hele sidste år.

Politiet oplyser til metroXpress, at tallet kun er foreløbigt, da man er bagud med at registrere de mange bøder. Stignigen kan derfor vise sig at være væsentligt større.

Liberal Alliance mener, politiet har et forkert fokus - og opfordrer politiet til at tænke på sikkerhed frem for penge.

- De burde hellere fokusere på skoleveje og de steder, hvor der sker ulykker med personskader i stedet for som her, bare at gå efter de steder, som giver flest penge i politiets kassebeholdning, siger medlem af borgerrepræsentation Lars Dueholm til metroXpress.

Hos Københavns Politi afviser man, at man bevidst går efter at kradse flere penge ind.

- Det handler ikke om antal bøder for os. Vi skal måle et bestemt antal timer, og når vi får mere og bedre udstyr, så stiger tallene selvfølgelig. Vi har således 2000 flere sigtelser på området det sidste halve år end hele sidste år, siger leder af færdselsafdelingen, Michael Kristiansen, til metroXpress.