Henning Larsen skal tegne helt ny by

Det bliver Henning Larsen Architects, der skal stå for planlægningen af Danmarks største byudviklingsområde, Vinge i Frederikssund Kommune. Det skriver SN.dk.

Henning Larsen Architects er ikke kun kendt for spektakulære byggerier som Bølgen i Vejle, Operahuset i København og Udenrigsministeriet i Riyahd, men også for byudviklingsprojekter i stor stil så forskellige steder som Carlsberg-grunden i Valby og Tianjin Business District i Kina.
Og Vinge er et stort byudviklingsprojekt. Det er hovedstadsområdets største sammenhængende byudviklingsområde, fylder 350 hektar og vil med tiden blive en by med omkring 12.000 indbyggere med dertil hørende skole, daginstitutioner og idrætsfaciliteter.
- Vinge er i dansk sammenhæng helt speciel, da der for første gang i 40 år er mulighed for at skabe en helt ny by omkring en S-togsstation. Opgaven bliver derfor at hente inspiration, både i Danmark og i udlandet, kombinere det med dansk byggetradition, og krydre det med ambitionen om at lave en bæredygtig by, siger Ole Find Jensen, borgmester i Frederikssund Kommune, der glæder sig til samarbejdet med Henning Larsen Architects.
- Henning Larsens tegnestue har tilknyttet en meget kvalificeret bemanding til opgaven, og har givet et meget overbevisende bud op processen, og kommunen ser derfor frem til, og venter sig rigtig meget af samarbejdet, siger han,
I de kommende måneder vil Henning Larsen Architects og Frederikssund Kommune i fællesskab udarbejde et program, der beskriver, hvordan ambitionerne for Vinge kan indbygges i planlægningen. I denne fase vil Frederikssund Byråd indgå i en aktiv dialog med arkitekterne, ligesom offentligheden involveres på borgermøder.
Planprocessen vil løbe over det næste halvandet år og det forventes, at der, omkring årsskiftet 2013-2014, kan tages hul på egentligt demonstrationsbyggeri i Vinge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere