Helt unge går med skydevåben

Unge mænd, der ikke nødvendigvis er en del af det etablerede bandemiljø, er begyndt at bevæbne sig med skydevåben, og de bruger våbnene på gaderne. Det vurderer flere efterforskningschefer fra politikredse i Storkøbenhavn, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

- Der er tale om en skærpelse, hvor man er gået fra knytnæver over knive til skydevåben. Meget kan forbindes med normer, ære og indvandrerbander, men det er også almindelig pusten sig op. Det er vigtigt at vise, hvem man er, og det er blevet sådan, at "hvis andre bruger våben, så gør jeg det også", siger politiinspektør Bent Isager Nielsen, Københavns Vestegns Politi.
Et skyderi natten til fredag, hvor en 22-årig mand blev ramt i halsen af skud i Askerød-bebyggelsen i Hundige syd for København, var ikke banderelateret, mener politiet. Netop det faktum tydeliggør problemet, mener chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen, Midt- og Vestsjællands Politi, der efterforsker sagen.
- Der er ingen tvivl om, at der er sket et skred i forhold til at bruge skydevåben. Skredet er sket både i forhold til værdien af andre menneskers liv, og på den måde vi ser brugen af skydevåben blandt unge, der ikke har noget med bandemiljøet at gøre. I visse tilfælde bliver de unge sendt i byen af de ældre kriminelle, og vi ser det også i ellers banale sager om jalousi, siger Sten Skovgaard Larsen.
Hos Københavns Politi siger politiinspektør Svend Foldager, at tilgængeligheden og viljen til at bruge våben er blevet større. Samtidig har politiet praktisk talt ingen viden om, hvordan de kriminelle anskaffer sig våben.
Fredag valgte politiet at oprette visitationszoner ved weekendens karneval i Aalborg, så politiet kan undersøge, om folk er i besiddelse af våben.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere