Helsingør sætter ny befolkningsrekord

Ryk lidt sammen derude. Det er måske ikke lige til at se på gader og stræder, men aldrig nogensinde før har der været så mange helsingoranere som i dag.

Helsingør Kommune har sat en ny befolkningsrekord - med en befolkning på 61.740 beboere!

Det skriver Helsingør Dagblad.

Normalt bliver befolkningstallet målet ved udgangen af måneden.

Helsingør Dagblad tog dog i går lidt tilfældigt et tjek på udviklingen i antallet af helsingoranerne, fordi rekorden har været truet flere gange i løbet af dette efterår.

Og efter at Gitte Pedersen, sagsbehandler hos Borgerservice i Helsingør Kommune, havde trykket på tælle-knappen, kom overraskelsen.

Meldingen fra cpr-registret var nemlig, at antallet af borgere med bopæl inden for kommunegrænsen så at sige optalt torsdag den 27. november var nået op på de 61.740. Og det er med klar afstand det højeste antal borgere, som er blevet registreret i Helsingør.

- Nu har jeg fulgt med i folketallet i Helsingør i 10-11 år, og så er det selvfølgelig sjovt, at det er større, end det har været før, forklarer Gitte Pedersen.

Den seneste rekord blev sat i 2012.

Ved udgangen af juli for over to år siden nåede folketallet op på 61.721 borgere. Måneden før var der 10 færre, men alligevel var det før nu det næsthøjst registrerede antal helsingoranere.

Befolkningstallet opgjort for udgangen af august 2014 lå på 61.710 borgere - det første signal om, at befolkningstallet måske snart ville sætte rekord. Men så fulgte nogle måneder, hvor antallet af tilflyttere og nyfødte ikke kunne hamle op med antallet af fraflyttere og døde.

Her i november har der dog givetvis været mange tilflyttere, for nu i årets 11. måned tog tilvæksten fat for alvor og sendte befolkningstallet op på ny rekord. Tendensen fortsætter, håber Helsingørs borgmester, den konservative Benedikte Kiær.

- Det er rigtigt dejligt at høre, at Helsingør har ny rekord. Det er den vej, vi gerne vil, når befolkningstallet i vores skønne kommune stiger. Det betyder, at der kommer flere familier til, som vi så gerne vil have, siger Benedikte Kiær.

Borgmesteren understreger, at det langt fra er ligegyldigt, om der kommer flere borgere til Helsingør eller omvendt.

- Hvis vi bliver færre og færre, og dem, der er, bliver ældre og ældre, så kommer vi til at mangle folk, der kan få hjulene til at køre rundt, siger Kiær.

Der har i flere år eksisteret en kommunal ambition om at få 800 nye børnefamilier til kommunen. Indtil videre er der er et familie-underskud i den periode.

- Men vi har ikke opgivet kampen. Vi har et rigtigt stort potentiale i Helsingør. Og vi skal alle være med til at tale kommunen op, så folk, der bor andre steder og skal til at rykke teltpælene op, flytter hertil i stedet for til for eksempel Fredensborg og Hillerød, vurderer Benedikte Kiær. På de seneste fem år er Helsingør vokset med cirka 500 borgere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere