Helsingør er skøjte-klar

Indtil videre er det tilladt at færdes på isen på fem søer i Helsingør Kommune.

Så er det endelig tid til at finde skøjterne frem igen, for Helsingør Kommunes afdeling for Park og Vej har nu givet grønt lys for færdsel på fem søer i kommunen. Det drejer sig om to søer i Helsingør. Smørhullet på Tordensskjoldvej og søen i Blicherparken på Blichersvej. Desuden er det også okay at skøjte på søen ved Hallandsvej i Ålsgårde, Tikøb Branddam på Præstegårdsvej i Tikøb og den nordlige sø ved Rolighedsmoserne i Espergærde Vest.
Selvom tilladelsen for nu er givet af Park og Vej, så kan situationen hurtigt ændre sig. Derfor skal man altid holde sig for øje, at der skal være tydelig skiltning ved søerne, der bekræfter, at det er sikkert at bevæge sig derud. Tilladelsen til færdsel på isen gives, hvis tykkelsen måles til minimum 13 centimeter, og hvis vejrsituationen i øvrigt tillader det.
Tilladelsen betyder dog ikke, at det er helt ufarligt at bevæge sig ud på de tilfrosne søer. Tykkelsen er nemlig kun passende for almindelig brug som skøjteløb og spadsereture, og der kan opstå farlige situationer, såfremt mange mennesker stimler sammen på et lille område og eksempelvis hopper eller danser. Desuden kan vejret pludselig slå om, og ændre på isens tykkelse. Der kan ligeledes være tyndere is, hvor der er udløb, siv, træbevoksning eller våger, skriver kommunen på deres hjemmeside. Du kan finde en opdateret liste under sektionen "Vinter i Helsingør" på hjemmesiden www.helsingorkommune.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere