Helsingør Dagblad vil samarbejde med svensk avis

Helsingør Dagblad vil skabe et grænseoverskridende mediesamarbejde med Helsingborgs Dagblad.

Aviserne har sammen ansøgt om et tilskud på 400.000 kroner fra HH-samarbejdet for at komme i gang med projektet.

- Vi tror, at vores læsere er interesserede i, hvad der sker i Helsingør, og omvendt, siger Lars Johansson, chefredaktør for Helsingborgs dagblad, til News Øresund.

Hvis aviserne kan få projektet finansieret, så vil Helsingborgs dagblad ugentlig bringe to sider om Helsingør. Tilsvarende vil læserne på den danske side kunne lære mere om Helsingborg.

Ifølge projektbeskrivelsen ønsker de to aviser at ansætte en journalist, der kan rejse frem og tilbage mellem landene. Artiklerne kan handle om alt fra kultur og oplevelser til arbejdsløshed og kriminalitet.

Aviserne har sammen ansøgt om et tilskud på 400 000 kroner fra HH-samarbejdet, der er et kommunalt samarbejde mellem Helsingør og Helsingborg.

Ansøgningen blev behandlet ved et møde i fredags, men resultatet er, ifølge kommunikationsdirektør Birgitta Darell, endnu ikke blevet offentliggjort.

Helsingør dagblads chefredaktør, Klaus Dalgas, håber på en positivt besked:

- Vi er tilhængere af Øresundsintegrationen, og vil gerne skrive mere om Helsingborg, men vi har ikke ressourcer til at gøre det selv. Hvis vi ikke får finansiering, så har vi en ny situation, som vi må tage stilling til.

Kan I skrive kritiske artikler selv om projektet bliver finansieret af kommunerne?

- Ja, sådan nogle bindinger er der slet ikke. De får ikke indflydelse på det vi skriver. Det tror jeg heller ikke at de er interesseret i at få, siger Klaus Dalgas. (News Øresund)

FAKTA/HH-samarbejdet

HH-samarbejdet er et samarbejde mellem Helsingør og Helsingborgs kommune, der har været i gang siden 1995. Målet er at knytte kommunerne tættere sammen og styrke byernes position i regionen. HH-samarbejdet støtter projekter der involverer begge byer.

News Øresund er et uafhængigt regionalt nyhedsbureau, som drives af Øresund Media Platform-projektet, der er et samarbejde mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere