Hedegaard skal tale på Christiansborg efter attentat

Lars Hedegaard møder for første gang offentligheden ved debatmøde 21. februar efter attentatforsøget mod ham.

Islam-kritikeren Lars Hedegaard kommer frem fra sit skjul for at deltage i et debatmøde om ytringsfrihed på Christiansborg blot 16 dage efter, at han blev forsøgt dræbt foran sin hjem på Frederiksberg, det skriver politiken.dk.

Debatmødet er arrangeret af Trykkefrihedsselskabet, som Hedegaard selv er formand for.

Og ifølge næstformand Katrine Winkel Holm er formålet med mødet den 21. februar at komme op med løsninger til, hvordan man fortsat kan sige sin ærlige mening uden at leve i frygt.

- Det går den gale vej med ytringsfriheden. Vi har et stigende antal mennesker, der ikke kan leve frit, på grund af noget de har sagt, skrevet eller tegnet, siger hun til Politiken.

- Derfor har vi inviteret en række redaktører, debattører og politikere for at stille spørgsmålet: Hvad gør vi for at bremse den udvikling?

Manden, der forsøgte at skyde Lars Hedegaard, er endnu på fri fod, og politiet er meget tavs om efterforskningen.

Det vides dog, at gerningsmanden kom tæt på formanden ved at foregive, at han ville aflevere en pakke til ham. Og han nåede at affyre et skud, der gik hen over hovedet på Hedegaard, inden han flygtede.

Siden drabsforsøget har Lars Hedegaard levet skjult under beskyttelse fra politiet, og Katrine Winkel Holm er glad for, at Politiets Efterretningstjeneste, PET, har sagt god for kollegaens deltagelse til debatmødet.

Også selvom det bliver under massive sikkerhedsforanstaltninger.

- Lars Hedegaard er en af mine meget nære venner, men han er væk. Jeg aner ikke, hvor han er. Han er buret inde et sted og kan ikke gøre, hvad han vil, siger Winkel.

- Han er træt af at sidde med hænderne i skødet og glæder sig til at komme i gang igen. Men lige nu er der undtagelsestilstand, og han gør, som PET siger.

Deltageren til debatmødet den 21. februar på Christiansborg tæller foruden Lars Hedegaard også mange andre kendte navne. Heriblandt Bertel Haarder, Simon Emil Ammitzbøll, Kristian Thulesen Dahl og Naser Khader.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere