Hedebølge på vej: Livreddere forventer travlhed på strandene

Temperaturerne stiger og solen bager i hele TV 2 Lorrys område. Det betyder flere strandgæster - og følger de livreddernes anbefalinger, er de så sikre, som muligt.

De næste dages masive sommervejr giver forventeligt masser af badegæster langs de danske strande.

Men efter en uge med tre livreddene aktioner har Trygfondens Kystlivreddere en klar opfordring til de mange badeglade: de skal vælge en strand med livreddere - og så skal de altid bade mellem de rød-gule livredderflag, som livredderne har opsat.

De rød-gule flag markerer nemlig livreddernes primære zone, hvor de holder særligt øje med, hvad der sker i vandet. 

På den måde er der størst chance for at få hurtig hjælp, hvis du kommer i vanskeligheder i vandet.

De 5 baderåd

  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne

Kilde: Trygfondens Kystlivredning

Tre livreddende aktioner på én uge

Alene i uge 29 havde Trygfondens Kystlivredning hele tre livreddende aktioner.

En af dem omhandlede en yngre mand, som blev væltet omkuld af bølgerne og efterfølgende mistede bevidstheden.

Heldigvis badede manden på en strand, hvor der var livreddere, og de kunne hurtigt rykke ud, da uheldet var ude.

- Livredderne har konstant øjnene på vandet i deres primære zone, så de kan hurtigt spotte, hvis nogen kommer i vanskeligheder. Det er ikke altid, at den nødstedte selv er i stand til at signalere efter hjælp, og derfor vil andre badegæster ikke nødvendigvis opdage, hvis en person er i problemer.

- Den største sikkerhed får du således ved at bade der, hvor livredderne holder skarpt øje. De har både udstyret og er specialtrænet i at træde til ved både mindre alvorlige hændelser, og når der er fare for badegæsternes liv, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

Livreddere advarer om farlige forhold

På alle strande, hvor Trygfondens Kystlivredning holder til, markerer livredderne tilmed farlige forhold fra toppen af livreddertårnet.

Her vil der blive hejst flag, som afslører hvilke farlige forhold, der kan gøre sig gældende.

- Når du kommer til en ny strand, du ikke kender, kan du ikke altid se, om der er noget, du skal passe særligt på, fx om der er revlehuller, eller om der er stærk strøm. På en almindelig dag med gode badeforhold hejser livredderne det rød-gule flag i toppen af livreddertårnet.

- Bliver det gule flag hejst, er der forhold, man skal være særligt opmærksom på, og er der rødt flag, frarådes al badning. Det sker for eksempel, hvis vandet er forurenet. Men er du det mindste i tvivl om noget, så kom hen og få en snak med os livreddere. Det er du altid meget velkommen til, siger Michael Iwersen og fortsætter med en særlig opfordring til de kommende varme dage:

- Vi oplever hvert år folk, der kommer i problemer, fordi de ikke har fået nok væske. Så vi vil gerne opfordre alle til at få rigeligt at drikke – især på de varme sommerdage, vi har i vente.

Aktionstal for uge 29

I uge 29 (15. juli – 21 juli) gennemførte livredderne 7.136 indsatser, hvoraf de tre var aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare. Derudover var der 211 almindelige førstehjælpsaktioner, 247 forebyggende aktioner og 6.675 oplysende indsatser.

 

Kilde: Trygfondens Kystlivredning


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik