HB Køge gør krisen total for Brøndby

Brøndby er blevet SAS Ligaens prügelknabe. Torsdag var det HB Køges tur til at slå træner Kent Nielsens mandskab. De nedrykningstruede gæster vandt med 3-1.

Brøndby befinder sig i en af klubbens største kriser nogensinde, efter at træner Kent Nielsens mandskab torsdag tabte med 1-3 til HB Køge, der indtager sidstepladsen i SAS Ligaen. Brøndby er med nederlaget uden sejr i otte kampe - eller det, der svarer til næsten fem måneder. I den periode har holdet kun fået to point. HB Køge grundlagde sejren med to langskudsmål, der begge faldt efter hjørnespark. Efter seks minutter tordnede Mads Laudrup bolden i mål til 1-0 fra kanten af straffesparkfeltet. Et kvarter senere gentog Kenneth Sørensen det spark, da han øgede til 2-0, efter at Brøndby-forsvaret havde headet bolden hen til ham. Mens gæsterne demonstrerede effektivitet, så gjorde Brøndby det modsatte. Hjemmeholdet fik stort set lov til at angribe efter behag, men først efter pausen blev det farligt. Indtil da havde HB Køge-spillerne med største lethed afværget Brøndbys offensiv, der bestod af Ousman Jallow og Alexander Farnerud. Et lille skub var ofte nok til at vinde de fysiske dueller. Efter at Brøndbys spillere var blevet piftet til pause af de 9349 tilskuere, så kom der mere fandenivoldskhed over Kent Nielsens mandskab efter pausen. Allerede efter to minutter hamrede Samuel Holmén 1-2-reduceringen i mål til et forløsende jubelbrøl. Endelig lidt succes for Brøndby. Det affødte en del tro på, at et pinligt nederlag kunne afværges. Angrebene blev pludseligt afsluttet, og flere gange havde det snert af noget farligt. Remco van der Schaaf trak flere gange med frem fra forsvaret og omsatte nedfaldsbolde til skudforsøg. Ousman Jallow var tæt på med et hovedstød, og Farnerud havde også et nærgående skud. Men den afgørende skarphed var helt væk. I stedet slog Henrik Toft HB Køges sejr fast på et kontra fire minutter før slutfløjt. Den lange angriber headede umarkeret 3-1-scoringen ind bag Brøndby-keeper Stephan Andersen og udstillede hjemmeholdets store nedtur. En nedtur, som også kunne høres på trænerbænken. Her måtte Kent Nielsen ligesom under mandagens 1-1-kamp mod Randers FC høre Brøndbys tilhængere gjalde: "Nielsen Raus, Nielsen Raus."